欢迎大家与博客主人交流英语学习的相关问题。另外提供付费解决英语学习问题、英语翻译、英语写作等等的技术服务,如果需要请 点击 加QQ说你的需求

2019.5.20作业 初中英语的状语从句句型练习题目(49)

VIP一对一 Sonic小嵘老师 评论

2019.5.20作业 初中英语的状语从句句型练习题目(49) 一. 单项填空 1. _______ hes old, he can still carry this heavy bag. A. Though B. Since C. For D. So 2. ---Do you know if he _______ to play basket ball with us? ---I think he will come if h

2019.5.20作业 初中英语的状语从句句型练习题目(49)

文章特色配图


一. 单项填空

1. _______ he’s old, he can still carry this heavy bag.
  A. Though  B. Since  C. For  D. So
2. ---Do you know if he _______ to play basket ball with us?
  ---I think he will come if he ______ free tomorrow.
  A. comes; is  B. comes; will be  C. will come; is  D. will come; will be
3. In the zoo if a child _____ into the water and can’t swim, the dolphins may come up ______ him.
  A. will fall; to help   B. falls; to help  C. will fall; help     D. falls; helping
4. I don’t remember ________ he worked in that city when he was young.
  A. what  B. which  C. where  D. who
5. We will stay at home if my aunt ________ to visit us tomorrow.
  A. comes  B. come  C. will come  D. is coming
6. The police asked the children _______ cross the street ________ the traffic lights turned green.
  A. not; before  B. don’t; when  C. not to; until  D. not; after
7. I was late for class yesterday _______ there was something wrong with my bike.
  A. when  B. that  C. until  D. because
8. I’ll go swimming with you if I ________ free tomorrow.
  A. will be  B. shall be  C. am  D. was
9. In the exam, the ________ you are, ______ the _______ mistakes you will make.
  A. careful; little     B. more careful; fewest  C. more careful; fewer  D. more careful; less
10. You should finish your lessons _______ you go out to play.
  A. before  B. after  C. when  D. while
11. I hurried _____ I wouldn’t be late for class.
   A. since  B. so that  C. as if  D. unless
12. When you read the book, you’d better make a mark _______ you have any questions.
   A. which  B. that  C. where  D. though
13. The teacher raised his voice _______ all the students could hear him.
   A. for  B. so that  C. because  D. in order
14. He took off his coat _______ he felt hot.
   A. because  B. as  C. if  D. since
15. It is ______ that we’d like to go out for a walk.
   A. a lovely day    B. too lovely a day   C. so lovely a day  D. such lovely a day
16. Mary had ______ much work to do that she stayed at her office all day.
   A. such  B. so  C. too  D. very
17. _______ I felt very tired, I tried to finish the work.
   A. Although  B. Because  C. As  D. As if
18. ______ the day went on, the weather got worse.
   A. With  B. Since  C. While  D. As
19. ______ well you can drive, you must drive carefully.
   A. So long as      B. In order that   C. No matter how   D. The moment
20. Write to me as soon as you ________ to Beijing.
   A. will get  B. get  C. getting  D. got


二. 根据中文意思完成下列英语句子

1. 不管他跟我开什么玩笑,我都不生气。
   I am not angry with him, _______ _______ ______ jokes he ______ on me.
2. 布鲁斯太太对学生非常亲切,以至于学生把她当做母亲。
   Mrs Bruce was _______ kind to her students ______ they ______ her _____ their mother.
3. 只要我们竭尽全力,父母就会满意我们的表现。
   Our parents will be pleased with our performance _____ _____ ______ we try our best.
4. 你一到上海就给我打个电话好吗?
   Will you please call me ______ ______ ______ you get to Shanghai.
5. 这个七岁的女孩酷爱钢琴,以至于他已经坚持练习两年了。
  The seven-year-old girl likes playing the piano ______ ______ ______ she has kept practicing for two years.
6. 虽然她很忙,他还坚持自学英语。
   _______ _______ ______ _______, she kept on learning English by herself.
7. 他长大后相当一名记者。
   He wants to be a journalist ______ _______ _______ _______.
8. 无论刮风下雨,我们的老师总是第一个到校。
_______ _______ windy or rainy, our teacher is always the first to get to school.
9. 如果人人为保护环境做出贡献,世界将会变得更美好。
   ______ ______ ______ _____ _______ to protecting the environment, the world will become much more beautiful.
10. 李明昨天没来上学,因为他病了。
   Li Ming didn’t come to school _______ _______ ______ ______.


练习

1 The meeting didn't start___ everyone was there.
A. because B. until C. why D. if
2 The boy ___ to bed ___ his mother came in.
A. went not; until B. didn't go; after C. went; until D. didn't go; until
3 I won't believe you___ I have seen it with my own eyes.
A. before B. until C. after D. when
4 He ___ home ___ she was satisfied ___ his answer yesterday.
 A. didn't go; until; with B. wasn't go; after; to
 C. doesn't go; before; with D. didn't go; until; to
5 He ___ back until the work ___ done.
A. isn't; will be B. isn't; is C. won't be; will be D. won't be; is
6 They didn't start the work ___ their teacher came back.
A. until B. while C. as soon as D. if
7. Tom will call me as soon as he ___ Shanghai.
A. arrives B. will reach C. arrives in D. get to
8. I'm sure he'll come to see me before he ___ Beijing.
A. will leave B. is leaving C. leave D. leaves
9. I will tell him the news as soon as he___ back.
 A. come B. comes C. will come D. came
10. Tom has got a watch. He ___ it for two years. It _______ by his father.
A. has bought; was bought B. has got; is bought , C. was bought; has bought . D. has had; was bought "'
11. When he got to the station, the train ___.
A. left B. had left C. leaves D. has left
12. The boy told his father what he ___ in the street.
A. saw B. have seen C. had seen D. see
13.We ___ TV when the telephone ____.
A. watched; was ringing B. were watching; rang C. watch; rings D. are watching; rang
 14.By the end of last term, I___ ten books.
A. had finished reading B. have finish reading C. had finish to read D. finish read
15. I ___ you for a long time. Where ___ you ___?
A. didn't see; did; go B. didn't see; have; goneC. haven't seen; have; been D. haven't seen; have; gone
16. Tom___ China for 3 years.
A. has been B. has been in C. has been to D. has been at
17. I won't go to see the film tonight, because I ___ my ticket.
A. lost B. have lost C. will lose D. didn't lose
18.-Hello! May I speak to Bob?
-Sorry, but he ___ for a month.
A. had been away B. was left C. left D. has been away
19. I ___ him since I began to live in the city.
A. know B. have known C. knew D. will know
20.Zhao Lan ___ already ___ in this school for two years.
A. was; studying B. will; study C. has; studied D. are; studying
21.Betty didn't go to see the film yesterday ___ she was ill.
A. because B. but C. until D. if
22 May I sit nearer___I can see more clearly?
A. as if B. so that C. even if D. so
23 ___ you work hard, you will certainly succeed.
A. Though B. If C. Because D. For
24 ___ he came to study in the university, he has made much progress in the study of English.
A. While B. When C. Since D. After
25 I'd like to go swimming _____ the water is not too cold.
A. for B. unless C. if D. whether
26 There are ___ many league members in class 2 ___ in Class 4.
A. both; and B. 'so; that C. either; or D. as; as
27. -Do you have a big library?
-No, we don't. At least, not___yours.
A. as big as B. as big than C. as bigger than D. bigger as
28. Suzhou is not ____ beautiful ____ Hangzhou.
A. as; than B. so; as C. even; than D. /; than
29. Iron is more useful ___ any other metal.
A. as B. than C. then D. so
30. I want to know ___ she is going to see a film.
A. if B. that C. what D. which
31. You are sure to pass the exam ___ you study hard.
A. if B. thoughC. that D. since
32. I'll go to see the film with you___I have time this evening.
A. whether B. so C. if D. when
33. ___ you study harder, you'll never pass the final exam.
A. If B. Until C. Unless D. Except
34. Although it was raining,       still worked in the fields.
A. but they B. and they C. they D. and yet they
35 ___ there were only five soldiers left at the front, ___ they went on fighting.
A. Because; so B. If; and C. Though; but D. Though; /
36 ___ she is very old, ___ she can still work eight hours a day.
A. Because; so B. Though; but C. As; yet D. Though; yet
37. Please answer the question in a loud enough voice ___ all the class may hear.
A. so, that B. or C. in order that D. and
38. Lift it up___I may see it.  A. though  B. so that  C. as  D. than
39. I hurried___I wouldn't be late for class.  A. so   B. so that   C. if   D. unless
40. We should go by bus ___ we can get there earlier.  A. as soon as B. where C. in order that D. as
41 The dictionary is so expensive ___ I can't buy it.    A. because  B. when  C. that      D. if
42 I got there ___ late ___ I didn't see him.
A. too; to B. such; that C. so; that D. so; as
43 It is ___ hot in the room ___ we have to go out for a walk.
A. such; that B. so; that C. as; as D. such; as
44 He has___ an interesting book that we want to read it.  A. so  B. such  C. the same  D. as




练习一答案
一. 1.A 2.C 3.B 4.C 5.A          6.C 7.D 8.C 9.C 10.A    
11.B 12.C 13.B 14.A 15.C    16.B 17.A 18.D 19.C 20.B
二. 1. no matter what; plays  2.so; that; regarded; as        3. as long as     4. as long as
5. so much that    6. Though she was busy            7. when he grows up
8.Whether it’s     9. If everyone makes a contribution   10. because he was ill
练习二参考答案:
1-5B D B A D  6-10 A C D B D  11-15 B C B AC    16-20B B D B C   21-25A B B C C
26-30 D A B B A    31-35 A C C C D  36-40 D C B B C   41-44 C C B B
 

喜欢 (34) or 分享 (0)
发表我的评论
取消评论

表情

您的回复是我们的动力!

  • 昵称 (必填)
  • 验证码 点击我更换图片

网友最新评论